Grenzen Communiceren

Door eerlijk naar jezelf te kijken en daaraan te werken gaan er ineens allerlei deuren voor je open.

In deze ééndaagse training ga je bewust worden wanneer een ander of jezelf over jouw grens gaat en geven De Regenboogpartners je tips en communicatietechnieken die je helpen beter je grenzen te stellen of terug te nemen.

Grenzen bieden duidelijkheid en veiligheid. Een goede afbakening voorkomt conflicten met de ander en jezelf. Als je grens erkend wordt, zorgt dat voor meer begrip en verbinding met elkaar. Hoe stel jij jouw grenzen en in welke rol kan jij goed of minder goed je grenzen aangeven? Ook de situatie van werk of privé kan verschillend zijn.

Afhankelijk van het niveau waar de grens overschreden wordt zal dat bij jou verschillende gedachten en gevoelens oproepen. Wordt jouw grens gehoord en gerespecteerd of loop jij steeds tegen hetzelfde aan? Tijdens deze training ga je gesprekken oefenen met elkaar en de theorie gelijk toepassen. Hierbij kijken we naar zowel verbaal als non-verbaal wat jij laat zien en kunt verbeteren.

Je krijgt in deze training handvatten om: Zelfkennis te vergroten. Meer respect van anderen te krijgen. Conflicten voorkomen door duidelijk te zijn in werk- en privé omgeving. Meer rust in jezelf te ervaren. Je zelfvertrouwen te vergroten. Bewust te worden van je eigen gedrag en het effect op je omgeving.

Deze training vindt plaats op vrijdag 18 oktober 2024. De kosten zijn € 181,50,  inclusief. btw. Inclusief lunch. Maximaal 8 deelnemers. Voor opgave of meer informatie mail info@regenboogpartners.nl of bel 0627170861. 

Recensies

De cursus grenzen stellen was voor mij echt een eye opener, heel veel geleerd over mezelf en hoe andere mensen kunnen reageren. En hoe je daar dan mee om kunt gaan. Het begint bij jezelf. Het werd heel fijn stap voor stap uitgelegd en was heel duidelijk te begrijpen. Iedereen komt ook aan de beurt en het was een superfijne groep. Ben hier heel dankbaar voor dat ik hier bij mocht zijn. Liefs Tamara.


De training was interessant: concrete theorie die we daarna in de praktijk gingen oefenen. Tjitske weet precies de punten eruit te halen die jij nodig hebt om inzichten te krijgen en stelt de juiste vragen zodat je het echt kunt toepassen in het dagelijks leven. Liefs Femke.


Door de oefeningen en rollenspellen voelde ik mij sterker worden. Ik gebruikte taal die ik anders weinig gebruik maar het voelde erg goed om te zeggen wat ik wilde. Dankjewel voor de fijne dag. Vera.


Zeer leerzame cursus waarbij je eigen valkuilen en kracht aan het licht komen. Doordat je buiten je comfortzone gaat voelt het in het begin ongemakkelijk maar daarna voel je je bevrijd. Dankjewel lieve Tjitske.


Door middel van casussen na te spelen merk je pas hoe je communiceert en dat je wellicht niet heel duidelijk bent in grenzen aangeven. Ik heb gemerkt dat we allemaal tegen hetzelfde aanlopen. Zoveel geleerd, heel erg bedankt.


Wat een leerzame ervaring en zo herkenbaar in theorie en casussen. Ik ben niet de enige! Wat zit er veel in. Dankjewel Tjitske en de overige groepsleden.


Ontzettend interessante training, waar veel ruimte en aandacht is voor een ieder zijn/of haar struikelblok. Goede communicatie tools en een fijne manier van bewustwording. Sharon Wonder


Zeer waardevolle en leerzame cursus. Waarin je veel leert over de verbale maar ook non-verbale communicatie. En je krijgt goede handvatten om hier mee om te gaan. Gegeven in een kleine en vertrouwde groep. Mark Luitjes


Inzichtgevende cursus. Ik ben nog meer bewust geworden van mijn valkuilen. Ik heb nieuwe tools om in te zetten. Fijn dat er ruimte is voor eigen input. Anoniem

Dankzij deze cursus ben ik mij meer bewust dat die grenzen er zijn en sindsdien (jaar geleden) is dit een onderdeel van al mijn akties en reacties. Ik heb er dus veel baat bij. Groetjes Jolanda Smak.